Gelderse Poort - FOTO-EXCURSIES || Leerzame excursies naar de mooiste natuurgebieden van Nederland

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Laag 6 > Excursies

Laarzen aan! In de Gelderse Poort, een prachtig natuurgebied met moerassen aan de oevers van Rijn en Waal, zijn ze nodig! Vijftien jaar geleden graasden hier nog koeien op strakgeschoren weilanden. Toen gaf Staatsbosbeheer wind, water en dieren vrij spel. De rivieren vormden duinen, de wilde paarden en runderen maakten van graslanden, ruigtes, struiken en waterplassen: samen maakten ze een rivierenlandschap zoals dat er uit gezien moet hebben voordat de mens zich ermee ging bemoeien.
Een landschap zonder paden, waar je overal kunt struinen en waar je zomaar op een kudde Galloways of wilde Konikpaarden kunt stuiten. Er zijn veel sporen van beveraktiviteiten en de aalscholvers laten luid en duidelijk van zich horen. We bezoeken ook een locatie waar een goede kans is bevers te spotten.

INSCHRIJVEN >

Excursieleider Rob Dijkstra woont aan de rand de Gelderse Poort en zwerft er zelf vaak rond. Je kunt nu met hem mee, op zoek naar mooie foto's van prachtige libelles, wilde landschappen, drassige moerassen en ruige beesten.
Je wordt ontvangen in het gouden uur van de zonsopgang. Dit is het mooiste gedeelte van de Nieuwe Wildernis die ontstaan is doordat staatsbosbeheer met het project 'ruimte voor de rivier' de overlast van hoogwater in de Nederlandse rivieren is tegengegaan.
De kans om Konik-paarden of Galloway-runderen te treffen is bijna 100% en we bezoeken een kolonie aalscholvers (één van de weinige kolonies in dit gebied - deze aalscholverkolonie wordt niet bezocht bij de middagexcursie).
Dus waar wacht je nog op? Ga mee en ontdek 'de Nieuwe Wildernis'...

Burst of Colors biedt ook technische trainingen aan. Wil je meer leren over de techniek van het fotograferen, filmen of nabewerken van foto's of filmbeelden kijk dan op onze website voor trainingen.

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu