Bronsttijd - FOTO-EXCURSIES || Leerzame excursies naar de mooiste natuurgebieden van Nederland

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Laag 6 > Excursies

Call of the wild: volg de roep van de wildernis. In het najaar is de bronst van de edel- en damherten een oerritueel van de natuur dat je niet mag missen. Het diepe geluid van het burlen zweeft door de bossen. Edelherten (half september tot half oktober) en damherten (half oktober tot begin november) vechten om het recht te paren met de hindes. In deze tijd kun je fantastische beelden maken.

INSCHRIJVEN >

Edelhertenbronst op de Hoge Veluwe: zwerf samen met excursieleider (en fotograaf) Rob een halve dag over zandverstuivingen, heide en door bossen van het nationaal Park Hoge Veluwe.
Tegen de avondschemer zoeken we de herten op.

Damhertenbronst Amsterdamse Waterleidingduinen: omdat de bruine damherten in de Amsterdamse Waterleidingduinen ook overdag actief zijn tijdens de bronst (en om je natuurervaring nog te vergroten) kun je al vanaf zonsopkomst mee het duingebied in.
In de heerlijke rust komen we de eerste damherten vaak al binnen 10 minuten tegen.
Het gouden ochtendlicht van de zonsopkomst maakt de excursie tot een onvergetelijke ervaring...

Damhertenbronst Zuidwest Veluwe: op de Zuidwest Veluwe zijn de damherten zwart en duidelijk schuwer dan in de Waterleidingduinen.
's Morgens vroeg zoeken we ze op, als ze zwerven over de nevelige heidevelden en hun bronstroep door de bosssen klinkt.
Een wilderniservaring die je niet gemakkelijk meer vergeet.

De bronst is een oerritueel van de natuur
en je kunt het van dichtbij beleven
De bronstexcursies van Foto-excursies.nl zijn op drie plaatsen: de Hoge Veluwe, de Waterleidingduinen en op een locatie op de Veluwezoom.

Burst of Colors biedt ook technische trainingen aan. Wil je meer leren over de techniek van het fotograferen, filmen of nabewerken van foto's of filmbeelden kijk dan op onze website voor trainingen.

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu